tiistai 31. tammikuuta 2012

Tammikuun paketti


Tänään sain sly.ltani tammikuun paketin, joka sisälsi
-light suklaavaahto ainekset
- hopeista koristeluglitteriä
- pääsiäisaiheisia servettejä
- Wiltonin Candy making ohjevihkosen 
sekä koira-aiheista koristenauhaa ja ruusuisen kortin.
Sisällöstä ei selvinnyt kuka paketteja minulle tämän kierroksen ajan on lähetellyt -ehkä se vielä paljastuu jossain vaiheessa :) 
Itse lähettelin paketteja Satulle, hänen blogiaan voit seurailla täältä:  http://satunturinat.blogspot.com/
***
Kiitos vielä slylleni saamistani paketeista sekä Taijalle kiitokset emoilusta! :D



Smetanassa haudutettu lohi


Kuva antaa valitettavasti huonon käsityksen tästä ruoasta - maku on huomattavasti parempi! ; )

***
Purista sitruunanmehua lohifileen pinnalle, anna maustua n.tunti. Ripottele fileen pinnalle suolaa ja vähän valkopippuria. Leikkaa file n.150g annoskokoihin. Voitele uunivuoka ja lisää ensin pohjalle suikalejuureksia sitten kalapalat. Kaada kalojen päälle kastike:
n.500g smetanaa
2,5dl ruokakermaa
2,5rkl sinappia 
0,5tl valkopippuria
puolikas purjo suikaleena
- kuullota purjosuikaleita ensin voissa hetki, sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada vuokaan kalojen päälle. Paista 200 asteessa n. 40min.

maanantai 23. tammikuuta 2012

Kesämekko


Kesää, ja varsinkin siellä häämöttävää Turkin matkaa odotellessa valmistui kesämekko : ) 

perjantai 20. tammikuuta 2012

Tiikerikiisseli


Tätä jälkkäriä kun syö, saa kyllä  makiaa mahan täydeltä  : )
***
7,5dl maitoa
n.1dl sokeria
2dl maizenaa
vaniljasokeria
Yhdistä aineet ja kypsytä kiisseli vesihauteessa 10 min. Jos ei ala 5min jälkeen paksuuntua, lisää vähän maizenaa ja jatka kypsennystä. Mausta jäähtynyt kiisseli vaniljasokerilla.
Sulata n.100g talousuklaata, ota 1/3 kiisselistä ja lisää suklaa siihen koko ajan sekoittaen. Jaa kiisseli kerroksittain maljoihin.

keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Paholaisen kakku


Tämä kakku on helppo ja nopea valmistaa. Ja vieläpä hyvääkin :) Kakun koostumus ja maku muistuttaa aika paljon mutakakkua.
***

0,5dl vehnäjauhoja
1tl soodaa
1tl suolaa
1dl kaakaojauhetta
5dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2dl maitoa
2 kananmunaa
150g voisulaa
- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää joukkoon maito ja munat. Lopuksi voisula. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Paista 175 asteessa n.60min.
Päälle tomusokeri-voi kuorrute jossa muutama tippa sitruunanmehua.

maanantai 16. tammikuuta 2012

Luukakku


Tiibetinspanielivauvamme täyttäessä 2.v, me ihmiset juhlistimme sitä tekemällä koiranluun mallisen täytekakun. Toki päivänsankarikin sai siitä palan :)
***
Pohja on 8 munan täytekakkupohja. Täytteeksi kokeilimme tätä kinuskikissan mansikkatäytettä:

250g mansikoita
2,5dl mansikkakermaa
1/2prk appelsiinituorejuustoa
1/2dl vaniljakreemijauhetta
2rkl sokeria
-Soseuta mansikat. Vaahdota mansikkakerma. Lisää vaahdon joukkoon mansikkasose, tuorejuusto ja vaniljakreemijauhe. Lisää sokeria tarpeen mukaan. Levitä täyte.

Kakku kuorrutettiin sokerikreemillä:
125g margariinia
1/2tl vaniljasokeria
4dl tomusokeria
1rkl vettä
Vatkaa pehmeä margariini notkeaksi, lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri joukkoon vähin erin vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetki.
Sokerikreemin päälle laitoimme valkoista marsipaania. 




perjantai 13. tammikuuta 2012

Sipulikippo


Sipulit saivat tämän näköisen säilytyspaikan  :)

torstai 5. tammikuuta 2012

Unkarilainen possu-paprika gulassi


Seurailen aika paljon erilaisia kokkausohjelmia ja Jamien kotona on yksi niistä. Tämä ohje on peräisin siis Jamie Oliverilta :) Aikaa tämän tekemiseen pitää varata, mutta mikäs tämän parempi ruoka esim.talvisen ulkoilupäivän päätteeksi! :D
                                    ***
                          2kg possun lapaa
               700g erivärisiä paprikoita suikaleena
        2rkl paprikajauhetta,suolaa ja pippuria oman maun mukaan
                  2tl kuminan siemeniä murskattuna
                  1tlk säilykepaprika suikaletta
                  2 punasipulia suikaleena
                  tuoretta meiramia tai oreganoa
                       1tlk säilyketomaattia
                       4rkl punaviinietikkaa
-Hiero lihan pinnoille suolaa ja pippuria, ruskista pinnat. Siirrä liha sivuun hetkeksi odottelemaan. Laita pataan paprikat, tomaatit,sipulit ja mausteet. Kuullota niitä hetki. Siirrä liha pataan niin, että muhennosta jää lihan alle, lusikoi sitä myös vähän sen päälle. Lisää pataan vettä niin, että liha peittyy + punaviinietikka. Laita kansi päälle, kuumenna levyllä kiehumispisteeseen. Siirrä 180 asteiseen uuniin ja hauduta n.3-4 tuntia. Liha on kypsää kun se ns.repeilee. Tarjoa valkoisen riisin ja kastikkeen kanssa
 -johon tulee: 1prk Creme fraichea johon sekoitetaan persiljasilppua sekä raastettua sitruunan kuorta
           
                                       
                             
                           

sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Blinit katkarapu-ja lohitahnan kera


Halusin vähän vaihtelua uudenvuoden aamun brunssille ja onneksi satuin löytämään joulukuun yhteishyvän ruokaosiosta tämän ohjeen. Oli kyllä kokeilun arvoisia! Ohjeesta tulee n.10 keskikokoista bliniä.
                                                   
                          Taikina
                          3dl maitoa
                      15g tuorehiivaa
                      2dl tattarijauhoja
                     1dl vehnäjauhoja
                         0,5tl suolaa
                      1dl vaaleaa olutta
                        1 kananmuna
                   0,5dl sulatettua voita
  -Kuumenna maito kädenkämpöiseksi ja kaada se kulhoon. Lisää murennettu hiiva. Sekoita joukkoon jauhot vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää suola ja olut. Erottele kananmunan valkuainen ja keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuainen taikinaan ja jätä valkuainen odottamaan. Kohota taikinaa peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan.
Sulata kattilassa voi ja lisää se vähän jäähtyneenä kohonneeseen taikinaan. Vatkaa valkuainen sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi ja kääntele se varovasti taikinaan. Paista blinit voissa molemmin puolin kypsiksi. Tarjoa katkarapu-ja lohitahnan kanssa.
                                 
                                    ***    
                      Katkaraputahna ( kuvassa )
                   1ps ( 180g ) isoja pakastekatkarapuja
                  1prk  ( 120g ) smetanaa
                  2rkl silputtua ruohosipulia
                  1rkl sitruunanmehua
                   ripaus rouhittua mustapippuria
                  1tl rouhittua roseepippuria
- Sulata katkaravut ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
                                   ***
                    Savulohitahna
                 200g lämminsavulohta
                 1prk ( 200g ) ranskankermaa
                   kapriksia oman maun mukaan
                 2-3rkl silputtua tilliä
                  ripaus rouhittua mustapippuria
- Hienonna lohi ja sekoita kaikki ainekset keskenään
               
                       

Katkarapuvoileipä


Uuttavuotta meillä vastaanotettiin herkutellen katkarapuleivillä :)
***
Olen saanut muutamia yhteydenottoja joissa pyydetään lisäämään leivän "rakennus"ohjetta. :)
Käytän leivissä Lidlistä saatavaa isoa amerikan paahtoleipäviipaletta. Viipaleen päälle sipaisu voita sekä lehtisalaattia. Salaatin päälle majoneesia kasalle ( tässä myös Lidlistä saatavaa majoneesia, keltainen tuubi) 
Majoneesin päälle runsaasti sulatettuja katkarapuja joista on neste puristettu pois. Koristeeksi keitetyn kananmunan lohko, tomaattia, tilliä sekä sitruunanlohko.