maanantai 27. elokuuta 2012
Kanasalaatti
Tämä salaatti on kyllä niin täyttävää, että käy melkein pääruoasta :) Ohjeen määrät ovat isoja ja "noin määriä", tein sitä 20 hlölle ja siitä riitti hyvin kaikille.
***
1kg broilerin suikaletta
500g pitkäjyväistä riisiä
200g jasmin tai basmatiriisiä
500g Sweet curry dressing
2dl kermaa
persikkaa kuutiona
- Keitä riisit ja jäähdytä. Paista broiskusuikaleet ja kuutioi persikat. Notkista curry dressing kermalla. Yhdistä kaikkki aineet keskenään. Anna makuuntua kylmässä muutaman tunnin ennen tarjoilua. Koristele persiljasilpulla.
tiistai 14. elokuuta 2012
Vadelma-kinuskitorttu
Kuva ei anna oikeutta piirakalle, mutta todella maukasta oli!
-Pitäisiköhän aloittaa valokuvauskurssi ;)
***
Pohjana tässä Pirkka murotaikina pakastepohja
Täyte
3/4dl vadelmahilloa
1rs maustamatonta tuorejuustoa
1prk kermaviiliä
3 kananmunaa
1dl kinuskikastiketta
1tl sitruunan raastettua kuorta
Pinnalle
3/4 vadelmahilloa
1rs tuoreita vadelmia
- Painele sulanut murotaikina piirakkavuoan pohjalle (halk.26cm) ja reunoille. Levitä pohjalle ohut kerros vadelmahilloa.
-Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Paista torttua uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n.45min.
- Anna tortun jäähtyä kylmäksi. Levitä tortun päälle vadelmahilloa ja koristele tuoreilla vadelmilla.
tiistai 7. elokuuta 2012
Naan-leivät
Naan-leivät sopivat tarjottavaksi kaikkien ruokien kanssa. Itse useimmiten teen niitä keittoruokien kyytipojaksi :) Ohjeesta tulee 8 leipää.
***
Taikinajuuri
1dl maitoa
1,5dl maustamatonta jogurttia
2dl vehnäjauhoja
1/2pss ( 2tl ) kuivahiivaa
1tl sokeria
1/2tl suolaa
Lisäksi:
1 kananmuna
3,5dl vehnäjauhoja
25g voita / margariinia
Voiteluun:
Voisulaa
- Sekoita maito ja jogurtti. Lämmitä seos 42-asteiseksi. Yhdistä kuivahiiva, sokeri ja suola vehnäjauhoihin, sekoita maito-jogurttiseokseen. Anna taikinajuuren kohota 20min. lämpimässä paikassa.
- Lisää taikinaan vatkattu kananmuna, sulatettu voi ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Paloittele taikina 8 osaan ja painele pyöreiksi ( halk.12cm ) leiviksi. Nosta leivinpaperin päälle pellille, kohota vielä 10min, paista 225-asteessa n.8-10min.
- Voitele kuumat leivät voisulalla, peitä liinalla ja tarjoa lämpiminä.
keskiviikko 1. elokuuta 2012
Kanakeitto
Kuuma kanakeitto on talvella tietysti parhainta ruokaa, mutta hyvää se on näin kesäaikaankin ;) varsinkin tänä vuonna, kun mitään helleaaltoa ei ole pahemmin ollut!
***
8dl vettä
300g broilerisuikaletta
2 porkkanaa
100g maissia
100g maustamatonta tuorejuustoa
1,5rkl kanafondya
2rkl vehnäjauhoja ( maizenaa )
paprikajauhetta
currya
-Pilko porkkanat pieniksi. Kiehauta vesi kattilassa, lisää porkkanapalat ja broilerisuikaleet. Anna hautua 15min, kunnes broilerisuikaleet ovat kypsiä. Lisää maissit, fondy ja sulatejuusto nokareina sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon vehnäjauhot sihdin läpi hämmentäen, kunnes keitto hieman sakeutuu. Hauduta vielä 5min. Tarjoa keittoa tuoreiden sämpylöiden kanssa.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)