torstai 29. marraskuuta 2012

Tunnustus


Kirsi-Riksi taikoo oli niin ihana, että myönsi minulle tämän tunnustuksen. :)
KIITOS!!  :)


Tässä tunnustuksen säännöt:
1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka tunnustuksen sinulle myönsi.
2. Anna tunnus viidelle (5) suosikkiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla. 
3. Kopioi post it-lappu ja lisää se blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se onkin kerrottu vain post it -lapulla ja toivo, että omat lempi bloggaajasi jakavat sen eteenpäin. :)

Laitan eteenpäin seuraaviin blogeihin: 


tiistai 27. marraskuuta 2012

Valkosuklaa-limerahka kakku


Tiibetinspanielimme täytti 3.vuotta! Juhlistimme sitä tällä kakulla ja toki pienen palan sai myös sankari itse :)
                                               ***
                                             Pohja
                                  150g digestive keksejä
                                          75g voita

                                            Täyte
                                        4 liivatelehteä
                                      2dl kuohukermaa
                                 1prk valkosuklaa-limerahkaa
                                         2rkl sokeria
                                      1tl vaniljasokeria
                               valkosuklaata, tutti frutti crushia

-Leikaa leivinpaperista irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala . Murenna keksit. Sekoita sekaan sulatettu voi. Painele vuoan pohjalle tasaisesti.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viitisen minuuttia.Vaahdota kerma, sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. 
- Liota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä, kaada haalea liuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. 
- Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä kelmulla. Hyydytä kakkua kylmässä vähintään 3-4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.
- Vuole suklaasta lastuja kuorimaveitsellä, kaada tutti frutti crushia puoli pussia sekä suklaalastut kakun pinnalle.
                                          
                                           

                              












sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Juustoinen tonnikalakiusaus


Tässä oikein riittoisa ja täyttävä laatikkoruoka :)

***
1gk peruna-sipulisekoitusta
1prk chilitonnikalaa
2prk tonnikala vedessä
1prk ananaspaloja
1prk Olympia tuorejuustoa
1prk kippari savujuustokermaa
3dl ruokakermaa
1-2 suolakurkkua
suolaa, pippuria


- Levitä puolet peruna-sipuliseoksesta vuoan pohjalla. Sekoita kulhoon tonnikalat, pilkotut suolakurkut ja ananaspalat. Kaada perunasuikaleiden päälle sekä tuorejuusto nokareina. Lisää loput peruna-sipulisuikaleet ja kaada päälle lopuksi yhdistetyt kermat. Halutessasi voit vielä lisätä päälle muutaman voinokareen tai jos haluat siitä juustoisemman, lisää pinnalle reilusti juustoraastetta. Paista vuokaa 200 asteessa noin tunnin ajan. Anna laatikon vetäytyä puolisen tuntia huoneenlämmössä ennen tarjoilua.



keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Sahramikakku


Kyllä masentaa nämä pimeät ja harmaat päivät! Nyt on paikallaan piristää itseään Turkin lomamatkalta tuodulla tuliaisella -sahramilla, ja samalla lohduttautua sillä, että uusi matka koittaa sinne tulevana keväänä! :) 

***
200g margariinia
2tl sahramia
2 kananmunaa
3dl sokeria
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
4dl vehnäjauhoja

- Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri. Lisää joukkoon sahrami, leivinjauhe ja maito vatkaten samalla. Lisää viimeiseksi jauhot ja rasva. Sekoita tasaiseksi nuolijalla taikinaa nostellen. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n.45min.
Anna kakun jäähtyä, siivilöi tomusokeria päälle.


maanantai 19. marraskuuta 2012

Tiramisu


Tämä klassinen tarjottava kelpaa aina niin kahvipöytään kuin jälkiruoaksikin!

                                       ***
                                1pkt savoiardi keksejä
                                 500g mascarponea
                                2 munan valkuaista
                                  2tl vaniljasokeria
                               1dl tomusokeria
                              1-2dl vahvaa kahvia
                               0,5dl kahvilikööriä
                              1rkl appelsiinimehua

1.Aloita valmistamalla keksien kostuke keittämällä mukillinen vahvaa kahvia. Sekoita kahvin joukkoon tilkka appelsiinimehua, kahvilikööriä ja 1tl vaniljasokeria. 

2.Notkista mascarpone erillisessä kipossa nuolijan avulla. Sekoita joukkoon 1tl vaniljasokeria ja 1dl tomusokeria.

3.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä varovasti nostellen mascarponen kanssa.

4.Asettele keksit kakkuvuoan pohjalle. Paloittele jäljelle jääviin rakoihin pienempiä keksipaloja. Kostuta keksit kahviseoksella ainakin kahteen kertaan. Avuksi sopii hyvin lusikka tai pullasuti.

5.Kaada puolet juustotäytteestä hyvin kostutettujen keksien päälle.Tee toinen kerros samalla tavalle, eli asettele keksejä juustotäytteen päälle, kostuta ja kaada loput täytteestä keksien päälle. Tasoita pinta lusikan avulla ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.

6.Irrota tiramisu kakkuvuoasta ja sihtaa päälle tummaa kaakaojauhetta. 

torstai 15. marraskuuta 2012

Lohta suolapedillä


Resepti on yhteishyvä 2/12 lehdestä. Lukiessani sitä alkoi vähän epäilyttää, että antaako suola tarpeeksi kalaan makua nahan kautta samantien uunissa, mutta kyllä vaan, tuli oikein maukasta! Ohjeesta poiketen lisäsin kyllä kalan pinnalle vähän hienoa suolaa sekä kalamaustetta :)
                              ***
                      n.700g lohifile
                        1 sitruuna
                      n.300g merisuolaa

- Kaada uunivuoan pohjalle merisuolaa, aseta lohifile suolapedille. Viipaloi päälle sitruuna. Kypsennä 200 asteessa n.20min.

sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Haaste: To do-Lista

 Kirsi-Riksi Taikoo haastoi listaamaan ruoanlaiton- ja leivonnan 8 kohdan to do-listan. :) 

Kiitä haasteen antajaa. Jaa haaste eteenpäin vaikka 4:lle ja ilmoita näille haasteesta esim. kommentilla blogiin. Kerro oma 8:n kohdan To Do -listasi ruokaan 

1. Voitaikina


Vaikuttanut niin työläältä, etten ole koskaan aloittanut sitä tekemään! Ehkä jonain päivänä....:)

2. Madeleine leivokset

Olen selaillut niiden teko-ohjeita ja vaikuttavat ihan simppeleiltä tehdä. Vuoka hankintalistalla!

3. Masariinit

Ohjeita niihin olen keräillyt paljonkin, mutta en ole vielä ehtinyt tehdä -ehkäpä jouluksi ;)

4. Tryffelit
Kerran tehnyt ja huonolla menestyksellä, niitä täytyy vielä joskus tehdä!

5.  Y
orkshire pudding
Jostain kokkiohjelmasta ( muistaakseni Nigellan herkut) otin ohjeen, se odottaa vielä toteutusta :)

6. Kakkukoristeet
Monissa blogeissa olen niitä käynyt ihailemassa, niiden tekeminen jäänyt minulta  kokonaan opettelematta. Sain sly kierroksella marsipaanipötkön -sillä hyvä alkaa harjoitukset :)

7. Baklava

Aina Turkissa käydessäni päätän, että nyt kyllä teen sitä kotona! Ohje kyllä on mutta en ole vielä sitä tehnyt  :)

8. Karjalanpiirakat
Muisto lapsuudesta kun karjalasta kotoisin oleva isoäitini niitä teki! Olen metsästellyt muottia niihin mutten vielä ainakaan ole löytänyt. Tulisikohan hienoja ilman sitä? :)


Kiitos Kirsi-Riksille haasteesta! Ensimmäinen kerta kun tällaisen haasteen blogiini sain :D 
Itse lähetän haasteen: 


Marialle
Jauhopeukaloiselle
Taikataikinat
Satulle

lauantai 10. marraskuuta 2012

Kalavoileipäkakku


                              Hyvää Isäinpäivää kaikki Isät!

                                                    ***
Kakussa käytin itse tehtyä leipää, jota kostutin kalaliemellä. Kannataa kostuttaa aika reippaalla kädellä!  Ensimmäisen kerroksen täytteeksi laitoin valmista remoulade majoneesia
 (  lidl:stä - tosi hyvää :) ), johon sekoitin katkarapuja. Toisessa kerroksessa käytin täytteenä tavallista majoneesia, johon lisäsin kovaksi keitetyn, hienonnetun kananmunan. Puolikkaan sipulin hienonnettuna sekä puoli purkillista tonnikalaa.
Kakku on päällystetty sitruunamajoneesilla, lohiruusukkeilla, katkaravuilla, hienonnetulla kananmunalla sekä tillisilpulla.

                                       

perjantai 9. marraskuuta 2012

Voileipäkakkuleipä


Sunnuntaina on isäinpäivä. Ajattelin tehdä tarjottavaksi voileipäkakun joka on ihan kokonaan itse tehty, siihen tulevaa leipää myöden :) Leivästä saa hyvin leikattua 3-4 ohutta viipaletta. Sen voi myös pakastaa, silloin kannattaa laittaa kelmua viipaleiden väliin ja kääriä sen jälkeen koko leipä pakastuskelmuun. Leivän voi paistaa irtopohjavuoassa kuten kuvan leipä tai kahdessa pitkänomaisessa vuoassa.
                                       ***
                                    50g hiivaa
                                    6dl maitoa
                                     3rkl öljyä
                                    1/2tl suolaa
                                    2tl sokeria
                        n.1.2l vehnäjauhoja tai hiivaleipäjauhoja
- Murenna hiiva kulhoon. Lämmitä maito ja öljy kädenlämpöiseksi. Liota hiiva ensin ihan pieneen nestemäärään. Lisää loppu neste, suola, sokeri ja lähes kaikki jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi kunnes irtoaa hyvin kulhon reunoista. Ripottele pinnalle ohut kerros jauhoja ja kohota taikinaa peitettynä n.40min.
- Leipo taikinasta pyöreä leipä. Nosta leipä voideltuun vuokaan. Pistele leipä ja kohota vielä liinan alla n.40min.
- Paista leipä uunin alatasolla 175asteessa n.40min. Käännä uunin lämpö pois ja paista leipää vielä 15min jälkilämmössä. Anna leivän jäähtyä liinalla peitettynä.
                                 

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Dumle muffinit


Sain Sly21 kierroksen ensimmäisen paketin mukana näiden muffinien ohjeen. Paketissa oli  melkeinpä kaikki tarveaineetkin joten oli helppoa aloittaa heti niiden leipominen :)
                                        ***
                               150g margariinia
                                 1,5dl sokeria
                                2 kananmunaa
                              3,5dl vehnäjauhoja
                                2tl leivinjauhetta
                             2,5rkl kaakaojauhetta
                             1,5dl maitoa tai kermaa
                              1 levy dumle suklaata

-Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon / kerman kanssa.
Annostele taikinaa lusikkaa apuna käyttäen muffinssivuokiin. Paina 1 dumle suklaa pala jokaiseen ns.sydämeksi. Paista 225 asteessa 12-15min.

                                Kuorrutus
                    150g huoneenlämpöistä voita
                         4,5dl tomusokeria
                   1tl vaniljasokeria tai kaakaojauhetta
                          2tl kuumaa vettä
-Sekoita kuorrutteen kaikki aineet tasaiseksi. Pursota muffinien päälle esim.ruusukkeet, viimeistele koristelu nonpparelleilla tai vaikka marsipaanikukkasin.

Sly 21 marraskuun paketti


Räntäsateiseen päivään tuli huimasti piristystä kun  postin mukana tuli haettavissa olevasta paketista lappunen, ja koska lähettäjänä oli  ringin emon Marian nimi, arvasin paketin olevan sly:lta! :)
Koska matka ei ole asiamiesposti toimipaikkaan pitkä -vaikka maalla asunkin, lähdin sitä hakemaan samantien! Ja olipas paketissa paljon tavaraa:              
                                   
                              - 1kg sunnuntai erikoisvehnäjauhoja
                              - vaaleanpunaisia muffinivuokia
                              - vaaleanpunaista marsipaania
                              - turkoosin värisiä nonpparelleja
                              - leivinjauhetta
                              - kukkamuotteja
                              - dumle suklaalevy ja pepe lakritsipatukka
                              - ohje suklaamuffineihin
                    - Dan Sukkerin ohjevihkonen sekä itse kirjoitettu kirje

KIITOS salainen leivontaystäväni! Teen heti tänä iltana sinun antamallasi ohjeella suklaamuffineja. Vinkkisi mukaan upotan niihin nuo dumlesuklaapalat, muuten syön koko levyllisen tältä istumalta.... lakritsipatukka jo meni kun tutkiskelin paketin sisältöä, kuvaankin kerkesi pelkät kuoret! ;D ;D


       
                                     

tiistai 6. marraskuuta 2012

Leivonta-aiheinen inventaario


Mietin, että mistä  tekisin marraskuun inventaario postauksen ja kun avasin keittiön kaapin oven, osuivat leivonta / ruoanlaittokirjat sopivasti katseen kohdalle. Niistä sitten räpsäytin kuvan :) Kuvasta puuttuu Hellapoliisin uusin teos Ruokavuosi: Sesonkien herkkuja - se on vanhimmalla tyttärellä lainassa...
Seuraavaksi hankintalistallani on kerätä Leila Lindholmin teokset aloittaen uusimmasta; Pala kakkua- ja paljon muuta :)

Tässä vielä  kuvan kirjojen nimet:
                                   -Makujen maailma leivonnaiset
                                   - Kinuskikissa leipoo
                                   - Kaarinan parhaat leivonnaiset
                                   - Painonvartijat juhlitaan pienin pistein
                                   - Taina Salovaara Ruokia rakkaudella
                                   - Hellapoliisin herkkuleivonnaiset
                                   - Bake:IT
                                   - Ruokasuosikit jälkiruoat
                                   - Ruokasuosikit muffinit ja leivonnaiset