maanantai 25. helmikuuta 2013

Kääretorttu voikreemillä


Talvilomaviikko meni meillä melkolailla ikävissä merkeissä. Ensin oli tyttären loukkaantuminen hevosharrastuksen parissa, sitten loppuviikosta meille rantautui oikein vuosituhannen vatsatauti! En kyllä muista, että olisin koskaan aikuisiällä sairastanut vastaavaa vatsapöpöä kuin mikä meillä nyt jylläsi. Huh, huh, onneksi tauti alkaa olla nyt talttumaan päin ja menossa ehkä naapuriin ;)
                                                ***
 Tämän tortun tein kyllä jo meille heti lomaviikon alkajaisiksi, mutta nyt vasta ehdin siitä tänne kirjoitella. Ohje on peräisin uusimmasta helmi-maaliskuun Leivotaan lehdestä.

                                         Torttupohja
                                           3 munaa
                                        1,5dl sokeria
                                    1/4dl vehnäjauhoja
                                    3/4dl perunajauhoja
                                       1tl leivinjauhetta
                                            Täyte
                                          2dl vettä
                                          2rkl voita
                                    2rkl vehnäjauhoja
                                         2 keltuaista
                             200g huoneenlämpöistä voita
                                       1dl tomusokeria
                                      1-2tl vaniljasokeria
                      3rkl hienonnettua, hillottua appelsiininkuorta
                       - itse laitoin ihan vaan appelsiinimarmeladia
                                    2rkl rouhittua sukaattia
                                    - jätin kokonaan pois
                                 1,5dl rouhittua hasselpähkinää
                                    - jonka myös jätin pois

- Aloita tekemällä ensin täyte. Kiehauta vesi ja 2rkl voita kattilassa. Valmista suuruste lisäämällä vehnäjauhoihin vähän vettä, sekoita tasaiseksi ja lisää suuruste kuumaan voi-vesiseokseen tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen. Kiehauta pari minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon keltuaiset ja anna kreemin jäähtyä.
- Sekoita 200g voita tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita hyvin. Lusikoi seos kreemin joukkoon koko ajan sekoittaen, mausta vaniljasokerilla. Lisää lopuksi appelsiinimarmeladi sekä halutessasi sukaatti ja pähkinärouhe.

- Vatkaa kääretorttutaikinaan munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle, paista 225 asteessa n.5-6min. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Voitele pullasudilla kylmää vettä paistetussa torttupohjassa kiinni olevalle leivinpaperille, silloin paperi irtoaa paremmin torttupohjasta. Anna torttupohjan jäähtyä.
Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa. Anna tortun asettua hetki kylmässä saumapuoli alaspäin ennen kuin leikkaat sen paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti