maanantai 25. helmikuuta 2013
Kääretorttu voikreemillä
Talvilomaviikko meni meillä melkolailla ikävissä merkeissä. Ensin oli tyttären loukkaantuminen hevosharrastuksen parissa, sitten loppuviikosta meille rantautui oikein vuosituhannen vatsatauti! En kyllä muista, että olisin koskaan aikuisiällä sairastanut vastaavaa vatsapöpöä kuin mikä meillä nyt jylläsi. Huh, huh, onneksi tauti alkaa olla nyt talttumaan päin ja menossa ehkä naapuriin ;)
***
Tämän tortun tein kyllä jo meille heti lomaviikon alkajaisiksi, mutta nyt vasta ehdin siitä tänne kirjoitella. Ohje on peräisin uusimmasta helmi-maaliskuun Leivotaan lehdestä.
Torttupohja
3 munaa
1,5dl sokeria
1/4dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
Täyte
2dl vettä
2rkl voita
2rkl vehnäjauhoja
2 keltuaista
200g huoneenlämpöistä voita
1dl tomusokeria
1-2tl vaniljasokeria
3rkl hienonnettua, hillottua appelsiininkuorta
- itse laitoin ihan vaan appelsiinimarmeladia
2rkl rouhittua sukaattia
- jätin kokonaan pois
1,5dl rouhittua hasselpähkinää
- jonka myös jätin pois
- Aloita tekemällä ensin täyte. Kiehauta vesi ja 2rkl voita kattilassa. Valmista suuruste lisäämällä vehnäjauhoihin vähän vettä, sekoita tasaiseksi ja lisää suuruste kuumaan voi-vesiseokseen tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen. Kiehauta pari minuuttia. Ota kattila pois liedeltä, sekoita joukkoon keltuaiset ja anna kreemin jäähtyä.
- Sekoita 200g voita tasaiseksi tahnaksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita hyvin. Lusikoi seos kreemin joukkoon koko ajan sekoittaen, mausta vaniljasokerilla. Lisää lopuksi appelsiinimarmeladi sekä halutessasi sukaatti ja pähkinärouhe.
- Vatkaa kääretorttutaikinaan munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle, paista 225 asteessa n.5-6min. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Voitele pullasudilla kylmää vettä paistetussa torttupohjassa kiinni olevalle leivinpaperille, silloin paperi irtoaa paremmin torttupohjasta. Anna torttupohjan jäähtyä.
Levitä täyte pohjan päälle ja rullaa. Anna tortun asettua hetki kylmässä saumapuoli alaspäin ennen kuin leikkaat sen paloiksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti