perjantai 5. huhtikuuta 2013

Kasvispiirakka



Tämä piirakka todistaa sen, että yksinkertaisista aineksista usein tulee ne parhaat palat! :) Salaiselta marttaystävältä sain helmikuun paketissa, Saa vaivata reseptikirjasen, josta tämä ohje. Kirjan mukaan tämä piirakka on toiselta nimeltään "roskapiirakka", koska tähän voi käyttää melkein mitä tahansa. Tärkeintä on, että täytteessä on perunaa.
                                            ***
                                          Täyte
                                     2 isoa sipulia
                                  2 valkosipulinkynttä
                         2,5dl karkeaksi raastettua perunaa
                       2,5dl  karkeaksi raastettua porkkanaa
                                        1/2tl suolaa
                              1/2tl rouhittua mustapippuria
                                 2tl kuivattua rakuunaa
                                  1tl kuivattua persiljaa
                                    4rkl soijakstiketta
                                  n.1dl juustoraastetta

                                         Pohja
                                3dl vehnäjauhoja
                               1/2tl paprikajauhetta
                                 vajaa 1/2tl suolaa
                                 100g margariinia
                                 3rkl kylmää vettä

- Tee ensin täyte. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota hetki pannulla öljyssä, kunnes ovat vähän pehmenneet.
- Sekoita kulhossa paistetut sipulit, porkkana-ja perunaraaste, mausteet sekä juustoraaste.
- Kuumenna uuni 200 asteeseen ja tee pohjataikina. Sekoita jauhot, paprikajauhe, suola ja margariini murusiksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Voitele ja jauhoita piirakkavuoka. Kaulitse taikina pyöreäksi, nosta levy vuokaa ja varmista, että taikina nousee myös reunoille. Kaada täyte pohjan päälle ja painele se tiiviiksi.
- Paista noin tunnin ajan. Anna piirakan jääähtyä haaleaksi ennen leikkaamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti