perjantai 30. elokuuta 2013

Raparperikakku


Pienellä vaivalla syntyvä mehevä kakku. Kakusta tulee korkea, joten se kannattaa paistaa joko irtopohjavuoassa, tai korkeareunaisessa piirakkavuoassa. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera :) Alkuperäinen ohje on hellapoliisilta.

                                                                  ***
                                                             1 rkl öljyä
                                            3 isoa raparperin vartta viipaleina
                                                    1 dl fariinisokeria
                                                          1 tl kanelia
                                                          1/2 dl vettä

                                                             Taikina:
                                                          4 dl piimää
                                                         3 dl sokeria
                                                           2 munaa
                                                      6 dl vehnäjauhoja
                                                           1 dl öljyä
                                          1 1/2 tl soodaa tai leivinjauhetta
                                                      1 tl vaniljasokeria
                                                              
-Aloita raparperiseoksesta. Kuumenna öljy pannulla ja lisää raparperiviipaleet, fariinisokeri, kaneli ja vesi.
Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes seos pehmenee.

-Sekoita taikinan ainekset sekaisin puuhaarukalla tai vispilällä ja kaada voideltuun ja jauhotettuun piiras- tai kakkuvuokaan. Lusikoi päälle raparperiseos.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes kakku on kohonnut ja on kauniin värinen.
Ripottele jäähtyneen kakun pinnalle halutessasi tomusokeria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti