Pienellä vaivalla syntyvä mehevä kakku. Kakusta tulee korkea, joten se kannattaa paistaa joko irtopohjavuoassa, tai korkeareunaisessa piirakkavuoassa. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kera :) Alkuperäinen ohje on hellapoliisilta.
***
1 rkl öljyä
3 isoa raparperin vartta viipaleina
1 dl fariinisokeria
1 tl kanelia
1/2 dl vettä
Taikina:
4 dl piimää
3 dl sokeria
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
1 1/2 tl soodaa tai leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
-Aloita raparperiseoksesta. Kuumenna öljy pannulla ja lisää raparperiviipaleet, fariinisokeri, kaneli ja vesi.
Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes seos pehmenee.
-Sekoita taikinan ainekset sekaisin puuhaarukalla tai vispilällä ja kaada voideltuun ja jauhotettuun piiras- tai kakkuvuokaan. Lusikoi päälle raparperiseos.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes kakku on kohonnut ja on kauniin värinen.
Ripottele jäähtyneen kakun pinnalle halutessasi tomusokeria.
Anna kiehua miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes seos pehmenee.
-Sekoita taikinan ainekset sekaisin puuhaarukalla tai vispilällä ja kaada voideltuun ja jauhotettuun piiras- tai kakkuvuokaan. Lusikoi päälle raparperiseos.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, tai kunnes kakku on kohonnut ja on kauniin värinen.
Ripottele jäähtyneen kakun pinnalle halutessasi tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti