mimmin keittiöstä löytyi näiden pikkupizzasten ohje. Vaikka taikinasta tuleekin 40-50kpl, olisi varmaankin kannattanut tehdä tuplasatsi. Nuoriso napsi näitä mennen tullen ja jouduimme isännän kanssa pitämään kunnolla puolemme, että saimme edes pari maistaa itsekin :)
***
9 dl vehnäjauhoja + hiivaleipäjauhoja - puolet ja puolet
250g rasvaa
3,5dl kylmää maitoa
pala hiivaa
1,5tl suola
Täyte:
800g ruskistettua jauhelihaa johon mausteena
sinappia, suolaa, pippuria, oreganoa, parikajauhetta, aromisuolaa
Päälle:
Tomaattiviipaleita ja juustoraastetta
- Pohjataikina, nypi kova rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi ja lisää siihen maito-hiiva-suolaseos ja sekoita tasaiseksi taikinaksi ja leivo siitä pikkupullia ja kohota ne hyvin.
-Painele kohonneet pullat lättänöiksi sormin tai paina esim lasilla kunnon syvennys pullan keskelle jotta täytettä mahtuu paljon,voitele reunat munalla.
- Täytä pikkupiirakat, ensin täyte sitten tomaattiviipale ja päällimmäiseksi juustoraaste. Kohota piirakoita vielä hetki. Paista 200-225 asteessa n.10.15min. Huomio paistaessa, että jos pohjat ovat paineltu kovin ohuiksi, myös palavat herkästi!