sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Avokadopasta


Tämä on hyvä vaihtoehto jos haluat välillä erilaista pastaruokaa. Kastikkeen voi sekoittaa suoraan isoon tarjoilukulhoon spgetin sekaan ja nostaa pöytään tarjolle, tai valmistaa annokset pienempiin annoskulhoihin. Ohjeella tulee n.4 annosta. 
***
1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä -poista siemenet
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa, mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa, koriateria tai lehtipersiljaa
1dl raastettua parmesaania
400-500g spagettia
-Pilko valkosipuli ja chili hyvin, purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot, poista kivet ja kaiverra sisus lusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit, raasta juusto ja lisää sekaan mausteiden kanssa.
Sekoittele lusikalla ja maista. Kastikkeessa suolaa pitää olla riittävästi, muuten annoksesta tulee mauton. Jos pidät tulisesta, lisää chiliä.
Keitä spagetti, ota talteen n.1dl keitinlientä, valuta lävikössä.
Lorauta keitinliemi kastikkeen joukkoon ja pyöritä spagetti sekaan. Raasta päälle parmesaania ja koristele yrteillä halutessasi 


lauantai 8. marraskuuta 2014

Kanelileivät


Nämä ovat helppoja pientenkin lasten leipoa Isälle tarjottavaksi  ;)
Ohjeella tulee n.50kpl
***
5,5dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1,5dl tomusokeria
300g kylmää voita
1-2 rkl kylmää vettä
kananmuna
4rkl sokeria
2tl kanelia
Sekoita jauhot ja tomusokeri kulhossa.
Kuutioi voi pieniksi kuutioiksi ja nypi ne sormin jauhoseokseen.
Lisää vesi ja vaivaa seos nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa liikaa -vain sen verran, että se juuri muodostuu.
Nosta taikina muovipussissa jääkaappiin ja jäähdytä vähintään tunnin ajan. 
Pyöritä taikinasta pieniä palloja ja paina pallo litteäksi leivinpaperilla päällystetylle pellille. 
Sekoita sokeri ja kaneli keskenään. 
Paina jokaiseen pikkuleipään haarukalla piikkien jäljet.
Voitele pikkuleivät vatkatulla kananmunalla ja sirota pintaan kaneli-sokeriseosta.
Kypsennä pikkuleipiä uunin keskitasolla n.10min tai kunnes ovat ovat kauniin värisiä. Anna jäähtyä pellillä.