sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Suklaa-kinuskineliöt


              Herkku Leivonta  4/2014 lehdessä oli tämän makean huippuhyvän leivonnaisen ohje.
Meillä sitä  tarjottiin itsenäisyyspäivän kahvipöydässä hyvällä menestyksellä :)
Pohja:
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
180g pehmeää voita
0,5dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria
Kinuski:
250g voita
1tlk kondensoitua maitoa
4rkl vaaleaa siirappia
1tl suolaa
Pinnalle:
350g tummaa tai maitosuklaata

-Laita uuni 170°. Vuoraa 22x32cm vuoka leivinpaperilla. Sekoita pohjan kuivan aineet sekaisin. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina vuokaan tasaisesti ja paista n.10-15min. Anna jäähtyä vuoassa. 

- Mittaa kinuskiin voi, kondensoitu maito, siirappi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna seksen kuplia hyvin hiljalleen n.10min, sekoita koko ajan. Kaada valmis kinuski pohjan päälle ja anna jähmettyä n.tunnin ajan.

-Sulata suklaa ja kaada kinuskin päälle. Anna jäähtyä puolisen tuntia, kunnes suklaa on jähmettynyt ja leikkaa pieniksi neliöiksi.