Kokeilin tehdä ensimmäistä kertaa raparperihilloa uunissa. Helppoa tehdä, ja hyvää tuli. Tummempaa tosin kuin perinteisesti keittämällä tulisi. Kuva ei kyllä valitettavasti mitenkään edustava tuotteelle ole, mutta kokeile rohkeasti siitä huolimatta :) Ohje löytyi netistä googlettamalla.
500g raparperin varsia
2 dl sokeria
1vaniljatanko
**
**
-Paloittele raparperin varret ja siirrä uunivuokaan. Lisää sokeri ja raaputa joukkoon vaniljansiemenet. Laita myös vaniljatanko vuokaan. Sekoita ainekset vuoassa.
- Paahda aineksia 175-asteisessa uunissa noin tunti. Sekoita paahtamisen aikana pari kertaa.
- Poista vaniljatanko. Kaada raparperihillo puhtaaseen, kuumennettuun lasipurkkiin ja sulje kansi tiiviisti. Säilytä hillo mieluiten viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti