perjantai 20. heinäkuuta 2012

New York juustokakku, mustikoilla



Niin amerikkaa, niin amerikkaa ja älyttömän hyvää!! :D Ohjeen otin  Leila leipoo nettisivustosta.  Mustikoita tulin laittaneeksi ehkä vähän liikaa päälle -levisivät rumasti. Makua se ei kylläkään haitannut :) Tätä kakkua kyllä suosittelen lämpimästi kokeilemaan! :)
                                            ***
                                           Pohja
                              300g digestive tai suklaakeksejä
                                         150g voisulaa
-Murenna keksit ja yhdistä voisulaan. Leikkaa irtopohjavuoan pohjan kokoinen leivinpaperi ja  painele taikina siihen tasaisesti. Esipaista pohjaa 175 asteessa n.10min,jäähdytä.

                                       Täytemassa
                                       1 kuppi sokeria
                                   1 kuppi maissijauhoja
                                        2tl vanilliinisokeria
                             600g ( 3prk )  Philadelphia juustoa
                                          3 kananmunaa
                                            2,5dl rahkaa
                                      1 kuppi kermaa ( n.2dl )
                                     200g valkosuklaata
                                    1/2 -1dl jäisiä mustikoita

- Sulata valkosuklaa mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita juusto sekä rahka vatkaimella hyvin sekaisin. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen, lisää sekaan kuivat aineet. Kaada kerma massaan ohuena nauhana  koko ajan sekoittaen. Lisää viimeiseksi sulanut valkosuklaa ja sekoita massaa varovasti isolla lusikalla / kauhalla nostellen ja käännellen. Kaada massa jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele mustikoita pinnalle. Paista kakkua 200 asteessa 30min, sammuta uuni ja jätä kakku uuniin vielä n.30min ajaksi. Anna kakun jähmettyä kylmässä ainakin 6-8 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
                                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti